Estimula els cinc sentits

Els nostres sentits ens posen en contacta amb el món exterior, però realment els hi traiem tot el profit? Inclús, sabem controlar-los? Aquí et deixem un llistat de recomanacions per reconnectar-te amb ells.    Caminar descalços pel jardí Sentir el contacte directe amb la terra i el tacte de l...

Llegir més →

Els nostres sentits ens posen en contacta amb el món exterior, però realment els hi traiem tot el profit? Inclús, sabem controlar-los? Aquí et deixem un llistat de recomanacions per reconnectar-te amb ells.

 

    1.  Caminar descalços pel jardí


Sentir el contacte directe amb la terra i el tacte de l’herba sota els nostres peus fa que el cos es relaxi a l’activar-se el sistema nerviós parasimpàtic, produint una disminució dels símptomes d’estrès, la freqüència cardíaca i respiratòria, la secreció d’hormones i la tensió arterial. També ajuda a fluir l’energia interior fent que s’equilibri i harmonitzi. Veure instal·lacions.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Un bon massatge

 

Notar el contacte d’unes mans professionals sobre el nostre cos fa que la musculatura es relaxi provocant una circulació sanguínia més activa, eliminant d’aquesta manera les toxines de la nostra sang. Les cremes i olis sobre la nostra pell, o unes pindes calentes (saquets de seda amb llavors) sobre la nostra esquena contribueixen a la relaxació i a alliberar tensions i molèsties.

En un massatge no només activem el sentit del tacte, sinó que les olors dels olis, la música relaxant de fons i les llums de les espelmes fan que tot el nostre cos percebi el món exterior per cada sentit. Veure llistat de massatges.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Abraçar un arbre o fer un bany de bosc

 

Abraçar un arbre i notar les rugositats de la seva escorça o caminar pausadament per un bosc provoquen que els sentits quotidians, vista, oïda, tacte… entrin en un ritme més tranquil i s’activin àrees del cervell relacionades amb el plaer i les emocions.
Escoltar els silencis i sons del bosc per aprendre a distingir d’on provenen, com el cant dels ocells, el so d’una branca seca o el moviment de les fulles.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Tancar els ulls i observar el nostre interior

 

La vista és el sentit més predominant per això és important tancar els ulls per poder aguditzar els altres sentits. Sentir el batec de cor, les pulsacions o la respiració, prendre un moment per fer un acte de consciència i mirar el nostre interior.